- شهاب اسدی
- شنبه 16 تیر 1403
نحوۀ تولید رب گوجه فرنگی اسپتیک
رب گوجه فرنگی، حاوی مقادیر زیادی ویتامین A و C است و در تولید انواع سوپ، سس، غذا و تنقلات کاربرد دارد، این مادۀ غذایی به دو شکل فله و اسپتیک تولید می شود، تفاوت رب اسپتیک و رب فله در نحوۀ تولید، شکل بسته بندی، مواد نگهدارنده، نمک و... آنها است.
اگر شما نیز می خواهید بدانید که رب اسپتیک چگونه تولید می شود و مراحل تولید رب اسپتیک، شامل چه فرایندهایی است، در این مقاله با ما همراه باشید.
رب اسپتیک چیست؟
شاید بد نباشد پیش از اینکه به مراحل تولید رب اسپتیک بپردازیم، این پرسش را پاسخ دهیم که رب اسپتیک اصلا چیست؟ اسپتیک به نوع بسته بندی مواد غذایی گفته می شود که، مواد غذایی را از نگهداری در یخچال بی نیاز می کند. در نتیجه رب اسپتیک نیز نوعی از رب گوجه فرنگیست که نیازی به نگهداری در یخچال و سردخانه ندارد.
البته رب گوجه فرنگی ویژگیهای منحصر به فردی، از جمله طعم و کیفیت خوب، غلظت بالا و نداشتن نمک نیز دارد که آن را به محصولی مناسب برای صادرات تبدیل کرده است.
مراحل تولید رب اسپتیک:
حال که دانستیم رب اسپتیک چیست بهتر است سراغ این پرسش برویم که رب اسپتیک چگونه تولید می شود؟ همانطور که گفتیم تولید رب اسپتیک با رب فله تفاوتهایی دارد، در تولید رب اسپتیک از دستگاههای بیشتری استفاده می شود و فرایند تولید نیز طولانی تر است. مهمترین مراحل تولید رب اسپتیک عبارتند از:
جداسازی پوست و آونگهای چوبی گوجه فرنگی:
در این مرحله از دستگاه پری هیتر استفاده می شود، در این دستگاه لوله هایی با قطر کم وجود دارد که در آنها گوجه فرنگی خرد شده و آب در کنار یک دیگر حرکت می کنند. کارخانه های تولید کننده رب گوجه فرنگی، به دو روش کلد بریک و هات بریک از این دستگاه استفاده می کنند، در روش کلد بریک محصول تا دمای 70 سانتیگراد و در روش هات بریک گوجه فرنگیها تا 90 درجه سانتیگراد گرم می شوند تا پوست گوجه فرنگی از پالد جدا شود و آب گوجه به دست آید.
صاف کردن آب گوجه فرنگی:
پس از اینکه پوست گوجه فرنگی از پالت، جدا شد، آن را از صافیهایی در قطرهای مختلف رد می کنند تا پوست گوجه از پالت جدا شود.
تغلیظ رب گوجه فرنگی:
در این مرحله تغلیظ رب گوجه فرنگی تا رسیدن آن به بریکس مورد نظر انجام می شود.
بریکس واحدیست که در اندازه گیری غلظت مواد غذایی به کار برده می شود، غلظت رب گوجه فرنگی با توجه به نوع و هدف تولید متفاوت است اما معمولا رب اسپتیک با بریکس 36-38 تولید میشود.
دستگاه های مختلفی برای تغلیظ رب گوجه فرنگی وجود دارد؛ که از مهمترین آنها می توان به بچ و کانتی نیوس اشاره کرد. البته بچ معمولا در کارخانه های کوچک مورد استفاده قرار می گیرد و برای تولید رب اسپتیک معمولا از کانتی نیوس ( آواپراتور ) استفاده می شود.
استفاده از پاستوریزاتور:
کاربرد پاستوریزاتور در تولید رب گوجه فرنگی بسیار گسترده است و در تمامی مراحل تولید و بسته بندی، مورد استفاده قرار می گیرد تا میکروارگانیسمهای موجود در رب گوجهفرنگی، تا حد مشخصی کاهش یابند.
پر کردن کیسه های اسپتیک و دربندی:
پس از اینکه رب گوجه فرنگی، به بریکس مورد نظر رسید، به طور خودکار در کیسه های مخصوص اسپتیک، ریخته می شود، البته این فرایند باید در شرایط خلأ انجام شود تا هوا وارد بسته بندی نشود. سپس کیسه های اسپتیک را که از رب گوجه فرنگی پر شده اند، برای جلوگیری از پاره شدن در بشکه های محافظ قرار می دهند.
صادرات رب اسپتیک:
همانطور که گفتیم رب اسپتیک معمولا با هدف صادرات تولید می شود. ایران یکی از بزرگترین کشورهای صادر کننده رب اسپتیک در خاورمیانه است که هر ساله چند هزار تن رب اسپتیک، به کشورهایی مانند روسیه، افغانستان، عراق، ترکیه، بلاروس، عمان و... صادر می کند.
صادرات رب اسپتیک با پارسیان زرین:
شرکت پارسیان زرین طی سالها تجربه، موفق شده است صدها پروژه صادرات رب گوجه فرنگی اسپتیک را به کشورهایی مانند روسیه، عمان و عراق، به سر انجام برساند.
اگر شما نیز تولید کننده رب اسپتیک هستید یا قصد صادرات آن را دارید، برای اطلاعات بیشتر در زمینه صادرات رب گوجه فرنگی، با کارشناسان پارسیان زرین تماس بگیرید.
نظرات : 0